Näringsterapi

Goda kostvanor är grundläggande i ett hälsosamt liv

 

Näringsterapi är läran om hur intag av kost- och näringstillskott kan förbättra det fysiska och psykiska hälsotillståndet.

Många sjukdomar kan lindras, läkas eller förebyggas med rätt kost och livsstil.

 

Som näringsterapeut arbetar man med att främja hälsan genom att tillföra näringsämnen som kan förbättra fysiologiska, psykologiska och biokemiska funktioner i kroppen. Sjukdomar uppstår inte endast av näringsbrist det finns många faktorer som påverkar hur vi mår som t ex arv, kostvanor, stress, arbete, relationer, miljö......Därför arbetar en näringsterapeut med ett holistiskt synsätt- med näring, kost, motion och livsstilsförändring.

 

I mag - och tarmsystemet finns vårt immunförsvar och näringsupptag och är viktig funktion för att kroppen ska fungera optimalt. Här tar vi upp den näring vi får i oss via kosten. Tarmbakterierna gör att immunförsvaret fungerar på topp.

 

Har du besvär med magen, ofta gaser, uppblåst,svårt att gå på toaletten varje dag? 

 

LGS-leaky gut sydrom (läckande tarm) är ett problem som finns hos många. Tarmen blir inflammerad och har svårt att ta upp näring och i förlängningen får vi näringsbrist och sjukdomar uppstår. Behandling av LGS är en förrutsättning för att tillgodogöra sig den näring vi får via kosten.

Frisk tarmsystem ger optimalt näringsupptag och därmed bättre hälsa. Det finns hjälp att få.

 

Genom en hälsoanalys kan du få tips och råd för en bättre hälsa. Ta kontakt vid intresse.