Fjärd100% behövs

Fjärd100% behövs som en aktiv och pådrivande kraft i Fjärdhundrabygden. Det är vi i föreningens valberedning övertygade om.
Men vad behövs för att invånare ska vilja engagera sig i föreningen och sitta i dess styrelse?

För att diskutera de frågorna inbjuds du till ett möte måndagen den 21 februari kl 19.00 i samlingslokalen på Malmgården.

Syftet med mötet är att få igång en diskussion om föreningens syfte, locka fram engagemang och få fler som är villiga att ta uppdrag i föreningen. Arrangör av mötet är valberedningen i Fjärd100% som på det här sättet vill både efterhöra intresset för att ta uppdrag i föreningen och gärna få tips på nya personer som vill engagera sig.

Vår idé till arbetsformer/preliminär dagordning för mötet:

Jobbet sker i arbetsgrupper
Fjärd100% ska jobba i olika arbetsgrupper där varje möte har en tydlig dagordning. Den som är intresserad av en fråga kan starta en arbetsgrupp för frågan eller ett enskilt arrangemang.

Vi ska drivas av lust
Fjärd100% ska mer drivas av lust än av plikt. De frågor som föreningen arbetar med ska i större utsträckning vara sådana som deltagarna vill och njuter av att arbeta med och i mindre utsträckning måste-frågor (=frågor som är nödvändiga för bygdens utveckling). Genom en levande bygd med mycket engagemang i de frågor som deltagarna finner nöje i tror vi att frågor om service och annan utveckling följer med av bara farten.

Vi ska ha fler arrangemang
Fjäd100% har mellan 50000 och 80000 kronor på banken. En viktig uppgift för föreningen är olika arrangemang. Det kan vara att anlita föredragshållare till skolan, stödja kulturarrangemang eller annat som skapar gemenskap och utvecklar bygden.
Enskilda medborgare ska kunna söka bidrag till sina önskade arrangemang.

Vi ska bjuda in till ett föreningsråd
Fjärd100% ska bli bättre på att samarbeta med andra föreningar. För att skapa ett nätverk mellan föreningarna och stimulera samarrangemang inrättar vi ett föreningsråd som träffas någon gång per termin och diskuterar gemensamma frågor.

Vi ska byta namn
Namnet Fjärd100% är kanske inte det bästa namnet på vår förening, eftersom föreningen ska omfatta inte bara Simtuna socken, utan också Altuna, Torstuna, Gästre, Frösthult m fl. Föreningen bör ha ett namn så att alla i närområdet känner sig välkomna. Vi bör också se till att arrangemang inte alltid förläggs till Fjärdhundra. Bygdens dag, liksom julmarknaden kan antingen flytta runt eller placeras på den ort som har bästa förutsättningar för arrangemanget.

Vi ska ha medlemsregister
Fjärd100% ska inrätta ett medlemsregister och ta ut en låg årlig medlemsavgift. Syftet är att få en bättre överblick av aktiva personer i bygden och få flera personer engagerade.

Vi ska alltid ha dagordning
Alla möten i föreningen ska ha förbered dagordning, en ordförande som leder mötet och fördelar ordet. Vi ska ha sådan mötesetik att ingen tar ordet utan att ha fått det. 

Hälsningar från valberedningen

Gunilla Lundell & Carl von Scheele

Arrangör: Fjärd100%


Tillbaka