Returstationen i Fjärdhundra samhälle

Minnesanteckning från mötet med Petteri Uusitalo och representanter för föreningen FJ-100% den 8 juli 2010

Närvarande från föreningen: Ola, Agnetha och Annelie

 

Meningen med mötet var att föreningen FJ-100% har invändningar mot den planerade nya plats för returstationen i Fjärdhundra samhälle.

Vi, Agnetha, Ola och Annelie, på uppdrag från föreningen, ville visa på de platser som föreningen kommit fram till kunde vara bättre alternativ för placeringen av ovan nämnda station.

Vi tittade på tomt Albäck 1:24/2 som tillhör kommunen. Vi kan tänka oss tre olika alternativ till plats på den tomten. Vi pekade även på tomt Albäck 3:27, där telestationen ligger på som ett förslag.

Petteri berättade att dom, han och representant/representanter från förpackningsinsamlingen, hade varit och tittat på bl.a dessa tomter tidigare, när det blev aktuellt att returstationen skulle flyttas. Hur tankarna gick då kan jag inte redovisa för, ingen från föreningen var närvarande vid det mötet. Förpacknings och Tidnings Insamlingen (fti)kommer att lämna in en bygglovsansökan för placering av returstationen vid parkeringsplatsen vid badet, mellan grusplanen och StoraVägen i början på augusti.

Petteri föreslog att en enkätundersökning från ortsborna i frågan skulle kunna lägga mer tyngd bakom föreningens förslag och ger en tydligare signal om att det ligger en större opinion mot förslaget om placering vid badet och att större delen av ortsborna stödjer förslaget som föreningen lagt.

Vid närmare titta på tomt 3:27 tror Petteri att den kan vara för trång i fråga om att kunna byta insamlingskärlen på ett säkert sätt. Så vi kom fram till platsen på grusplanen på tomt 1:24/2 ser ut att vara den bästa platsen i alla avseenden. Förvisso behövs det viss anläggning av väg men inga större åtgärder är nödvändiga.

Agnetha föreslog att hon skulle ringa Kajsa de Vall, som handhar bygglovsansökningar på fti för att ge signaler om att föreningen FJ-100% också har intresse och åsikter i frågan, men hon är på semester och återkommer inte förrän 2/8-2010. Samtalet för vänta till dess.

Skrivande Agnetha E-Hagström representant för föreningen FJ-100%



Tillbaka