Minnesanteckningar Fjärd100% 100705

Deltagare: Ola, Mats, Elin, Sven-Olov, Agnetha

Sekreterare Agnetha

Vid möter diskuterade vi kommunens förslag på returstationens kommande plats vid badet. Alla närvarande var enhälligt överens om att platsen är illa vald. Dels för att den tar bort en del av parkeringen för badgästerna om sommaren, då det är många besökare till badet och parkeringsmöjligheten inte kan reduceras. Ola har fotograferat p-platsen i söndags så det kan visas hur många det är som nyttjar den om sommardagarna.

Dessutom kommer då returstationen ligga i "entrén" till Fjärdhundra samhälle och det anser vi alla är en osmaklig reklam för Fjärdhundra.

Vi tittade över vilka tomter som kommunen äger i närmiljön som skulle kunna vara alternativa förslag från föreningen till kommunen för placeringen av nämnda station. Vi kom fram till att det finns fyra platser som kan vara värda att titta på för kommunen. Tomt 8:1 utmed Hebyvägen eller tomt 3:27 till vänster om S.Ö.K´s bilverkstad på Änderstavägen den lilla tomtbiten som telestationen står på eller delar av tomt 1:24/2 utmed Änderstavägen längs kortsidan på gräsplanen och grusplanen eller utmed långsidan av gräsplanen på samma plats. Kommunen avfärdar redan lagda förslag som är på tomt 2:11/1 i "tungan" mellan Vånga vägen och Stationsvägen, med att det finns så lite grönområden i Fjärdhundra så det är synd att läggen den där.

Vi beslutade att Agnetha ska försöka ta kontakt per telefon med Petteri Uusitalo, som är renhållningssamordnare på kommunen, och framföra föreningens förslag på alternativa platser samt lämnar in fotografierna och detta mötesprotokoll till kommunkontoret. Dessutom bjuda in honom, Petteri, till FJ-100%´s nästa möte som är måndag den 2/8, för att diskutera frågan.

Agnetha skall även försöka få kontakt med Tomas Lindvall på parkförvaltningen för att ev. bringa klarhet i problemet med placeringen vid Vånga vägen.

Ola redovisade för planerna att lägga ny asfalt på vägarna Skolvägen, Skogsvägen och delar av Änerstavägen. Det kommer att ske under sommaren/hösten enligt Ulf Pilö på kommunen.

Det har även gått upp för de styrande att det behövs skyltning för Kyrkmalmsvägen då även ambulansen har påtalat svårigheten att hitta sagda område. Så det kommer så snart som är möjligt.

Mats hade åsikter om att det slarvas med att skicka minnesanteckningar från måndagsmötena till honom.

Det måste komma nya protokoll på hemsidan annars är det ingen mening med att ha en flik för det.

Och besökarna ser ju inte annars att vi faktiskt arbetar med frågor som kan röra dom och i förlängningen kanske kan komma till mötena själva (eget inlägg).

Mats hade också ett önskemål om att de inlägg vi vill att han ska lägga på hemsidan, te.x som den om koloniträdgården och att det numera finns bensin i 5-litersdunkar i affären, att dessa har ett start och slut datum om informationen inte är aktuell hela tiden. Och om vi vill att den ska återkomma vid senare tillfälle.

Nästa möte sker måndagen den 2 augusti.

Mötet avslutades.



Tillbaka