Möte i Westerlundska skolans matsal 100505

Vision Enköping 2030

Kommunalfullmäktiges ordörande Anna Wiklund öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Vi var ett 20-tal personer som hade tagit oss till skolan för att vara med och visionera Enköping 2030.

En vision som ska tas sommaren 2011 och gälla fram till år 2030.

Det gjordes en vision som gäller fram till och med år 2015 och som man har jobbat utifrån med blandade resultat.

Kritik kom bl a att man har misslyckats med satsningen på Kulturen i kommunen.

Vi var 4 st som var med från Fjärdhundra för att försöka påverka politikerna att utveckla vår bygd.

Vi delade in oss i olika grupper utifrån de önskemål man ville få ut av mötet. Men vi fick bara ha 2 olika frågor som låg oss varmt om hjärtat.

Vi diskuterade skolan och hur man ska kunna i kommunen hålla stången mot friskolorna som blir fler och fler. Den kommunala skolan måste marknadsföra sig för att inte tappa för många elever.

Vi diskuterade också byggandet av bostäder både lägenheter och villor. Vi var eniga om att vi behöver billiga lägenheter som unga människor har råd att flytta till. Öka bostadsbyggandet för att fånga upp de som vill flytta hit och som vill etablera företag.

Vi behöver få Fjärdhundra på Enköpings karta d v s att när man går in på kommunens hemsida ska man se att det finns annat än bara tätorten som t ex Fjärdhundra.

Det var många frågor vi hade med oss och vi kom inte därifrån med så många svar som vi hade hoppats. Men det är ett steg i riktningen att värna om allt det vi har i Fjärdhundra och som vi måste kämpa för att få behålla.



Tillbaka