Minnesanteckningar Fjärd100% 091123

Flytt av återvinningsstationen vid Sandhallen

Man ska börja riva Sandhallen förmodligen i början av januari för att ge plats åt det nya kommunala dagiset och då ska man flytta containrarna som står uppställda där. Kommunen har börjat titta på lämplig ny plats och har tillfrågat Restaurang SG om de kan ställa de på parkeringen mitt emot deras uteservering. Det är helt otänkbart att vi ska ha dessa containrar mitt i samhället och då dra in onödig trafik som ska tömma dessa behållare. SG har själva sagt ifrån med eftertryck. Ej heller vid Fjärdhundrabadet för att vi och besökare ska slippa mötas av en sopstation vid infarten till samhället.
Ett förslag som kom upp på mötet var att förlägga containrarna vid Silosen.


Ola har sagt till kommunen att kontakta Fjärd100% om lämplig ersättningsplats och de ska också kolla upp om de själva har mark som de kan släppa till för detta ändamål.
Ett förslag kan vara att någon som har mark ställer den till förfogande mot en avgift varje år till kommunen.

Fjärd100% är tacksamma för förslag som vi kan diskutera med kommunen.

Julmarknad

Håll utkik på hemsidan www.fjardhundra.se för en del av företagen i samhället kommer att hålla öppet med erbjudanden. De som känner sig manade får jättegärna komma till Idrottshallen lördag 5 december efter kl 17.30 och hjälpa till att ställa i ordning för julmarknaden. Vi behöver pynta i Kaféet och ställa ordning Idrottshallen för utställarna.

Allaktivitetshus

Agneta och Annelie har gjort ett medborgarförslag som styrelsen ska titta på och återkomma till senare.


Årets sista möte är måndagen 7 december kl 18.30 i Malmgården. Hjärtligt välkomna!



Tillbaka