Minnesanteckningar om trafikförbättringar i Fjärdhundra, oktober 2009

1.    Gångväg Fjärdhundrabadet – Kyrkmalmen. Ny planering måste göras då tidigare stoppats trots nära utförande men som sedan blivit liggande utan uppföljning.

2.    Kyrkmalmsvägen saknar vägskyltar.

3.    Igenväxta belysningsstolpar behöver röjas t.ex. Stationsvägen och Änderstavägen, det utförs ej av de som byter lampor.

4.    Vid Södra vägen, Stationsvägen och Änderstavägen finns belysningsstolpar som bara lyser ibland, de åtgärdas ej om de lyster vid kontroll dagtid, vem tar hand om och åtgärdar det?

5.    Sänkt hastighet vid skolan och förskolorna är ett gammalt krav som hittills nonchalerats, varför? De svar vi hittills fått är att skyltar ej respekteras men då får man väl göra andra åtgärder också för det är ej rimligt med 50 km/tim bland gående skolbarn och förskolebarn!

6.    Gångväg på gamla banvallen intill Stationsvägen är ett gammalt krav som finns med bland objekt som ska utföras men bör påskyndas (Stationsvägen har mycket tung trafik, stora fordon till Mällersta gård och golvfabriken, tankbilar med släp från reningsverket och stora traktorer med breda redskap från både Mällersta och Albäck och här går skolbarn och förskolebarn).

7.    Mopedhinder behövs för gångvägen mellan Skolvägen och Stationsvägen, mycket farligt med mopeder i hög fart nerför backen och korsar Stationsvägen.

8.    Ny asfaltering behövs mellan Smedjevägen och Mällerstavägen, djupa hjulspår och högt liggande brunn, risk vid snöplogning.

9.    Sista grusvägen mellan Albäcksvägen och Mellevivägen, kort sträcka bör asfalteras, bortglömd? Privat väg? Vid regn strömmar vatten ner i garageinfart på Mellevivägen från asfaltplan vid idrottsplatsen.
Vägverket bör påverkas för att fortsätta med trottoar mellan butiken och Skogsvägen, trång passage bortom Brandstation där det är mycket otrevligt att som gående möte eller bli omkörd av bilar och stora fordon. Enligt förstudien 2002 var denna sträcka med men saknas bland förbättringarna som utförs nu.



Tillbaka