Minnesanteckningar Fjärd100% 091109

Trafikförbättringar
Ola har gjort ett fantastiskt jobb med att sammanställa en karta och rita ut på den de 10 åtgärdspunkter för trafikförbättringar vi i samhället tycker ska ske utöver de som redan är gjorda. Se egen bilaga.
Ola har sedan träffat gatuchef Ulf Pilö ihop med Gunnar och gått genom dessa 10 punkter och fått väldigt positivt bemötande av Ulf på många av punkterna. Ola håller i detta och ska dessutom kontakta den i kommunen som vill flytta återvinningsstationen till planen mitt emot SG.
Senad på SG är tillfrågad om detta och har sagt ett bestämt NEJ. Vårt förslag är att man flyttar den från sin nuvarande plats vid Sandaladan till eventuellt planen utanför Smedjan vid Änderstavägen.

Macken
Senad och Ola jobbar vidare med frågan. Senad ska åka på studiebesök till en redan etablerad mack som Dalvik Oil har hjälpt. Eventuellt i Borlänge.

Julmarknad
Det behövs hjälp av 3 stycken för att fylla behovet i kafeterian under julmarknaden. Hör av er till Tina 070-980 48 28 om ni känner att ni kan tänka er att ställa upp 2 timmar den dagen.

Turism i Fjärdhundrabygden (Leaderprojektet)

Det har varit 2 infomöten i Torstuna och Fjärdhundra skolans matsal.
Ett uppföljningsmöte och idékläckarmöte hölls i Frösthults Bygdegård. Nu har man delat in alla idéer i följande grupper:
Mat och försäljning
Uppleva Natur
Uppleva Kultur
Marknadsföring
Det har kommit ut ett mail med tider för dessa gruppers första möte. Mötena hålls i Malmgården mellan kl 19-21. Se separat mail. Har du inte fått mailet och är intresserad av att vara med från början så hör av dig till Tina 070-980 48 28 så lägger vi in dig på listan.
Studiebesök i Svartådalen planeras i januari. Se www.svartadalen.se.
Temadagar planeras med ämnen såsom livsmedelshantering, företagsekonomi, marknadsföring m m.
2 frågor som kom upp under idémötet och som man inte tycker passar in där men ska tas upp är bildning av Byalag enligt Hebymodell. Man vill lägga ett medborgarförslag från Fjärd100% till kommunen i denna fråga.
Den andra frågan är hur vi får Kyrkan mer delaktig i vårt dagliga liv. Man vill att Fjärd100% skriver en skrivelse till Kyrkofullmäktige och väcker frågan.

Nästa möte måndag 23 november kl 18.30. (Skriv in i almanackan)



Tillbaka