Minnesanteckningar Fjärd100% 091012


Fartbegränsande åtgärder i samhället
Guppen i samhället som är gjorda är inte klara och enligt säkra källor kommer guppen fortsättningsvis inte vara så branta som de är idag. Idag slår man i sin spoiler när man kör över dem. Hastighetsbegränsningarna kommer att vara 50 genom samhället och 30 över guppen.
Vi kontaktar chefen på kommunen och går genom mer förbättringar.

Julmarknad
Julmarknaden är planerad till söndag 6 december mellan kl 10-15. Notera detta i almanackan. planerar att vara i Idrottshallen som förra året och inbjudan till förra årets utställare går ut så fort bokningen av Idrottshallen är klar.
Vi behöver ett antal personer som kan hjälpa till med praktiska detaljer inför julmarknaden. Vill du vara med ring Tina 070-980 48 28.
Vi pratar mer om detta vid nästa möte den 26 okt kl 18.30 på Malmgården.

Macken
Vi fortsätter att jobba med att hitta en lösning på att få vår mack tillbaka. Dalviks Kvarn kan vara behjälpliga på många områden då de redan idag hjälper mängder av samhällen som precis som vi har förlorat sin mack. Vi beställer en utredning som man i ett samhälle norröver har gjort där man steg för steg ser hur man går tillväga. Vi har blivit fler som jobbar med denna fråga så förhoppningsvis om kommunen inte ställer sig negativa så har vi en lösning på  sikt. Det finns de som på ca 3 månader har fått en ny mack. Kyrkan har i Tärnsjö gått in, det har bildats ekonomiska föreningar på sina håll. Kostnaden redovisas på ett ställe till 600 000 kr och då har Länsstyrelsen och kommunen gått in så man har i slutänden bara haft en kostnad på 180 000 kr.

Allaktivitetshus
Vi pratade om att göra ett allaktivitetshus i samhället för att fånga upp både äldre och ungdomar som vill ha något meningsfullt att syssla med. Kanske med café, möjlighet till hjälp med läxläsning, hantverk, biljard m m.

Snatterier
Det kom till vår kännedom att det snattas i stor omfattning på MatÖppet. Det är ett problem att vissa ungdomar har ett utsökt sätt att tillskansa sig saker som inte tillhör dem. Vi ska gå vidare med detta och försöka få reda på vilken omfattning detta har och vad vi kan göra åt det.

Vi behöver vara ytterligt rädda om de serviceinrättningar vi har, försvinner de så kan samhället dö ut på sikt. Handla på hemmaplan, stjäl inte det som inte är ditt, lista dig på vårdcentralen, engagera dig i samhället - dess frågor och våra ungdomar! Var rädda om varandra!



Tillbaka