Minnesanteckningar Fjärd100% 090511

Valborg firades utan fyrverkerier i år men med efterföljande konsert i Idrottshallen. Mycket folk som avnjöt vårtal och korv.

Turism i Fjärdhundrabygden
Projektet har tagit form och börjar nu inleda sitt 3 åriga arbete för att stärka Fjärdhundrabygden som turistmål. Kontaktperson Gunilla Lundell.

Lördag 30 maj
Bjuder Fjärd100% på kaffe utanför MatÖppet. Där berättar vi om verksamheten och de frågor vi arbetar med. I fokus är Skola- barnomsorg, Vårdcentralen, Bensinstation, Mataffären och Badet och Föreningslivet. En annan viktig fråga som vi jobbar aktivt med är att söka möjligheter för att få tillbaka en bensinstation i samhället.

Fjärdhundrabygdens Dag - arrangeras lördagen den 13 juni. Samarrangeras med Härnevi Bymarknad som har sin marknad dagen därpå, söndagen den 14 juni.

Övriga frågor
Calle vill bjuda in politiker till våra möten för att diskutera möjligheten för dem att motionera i riksdagen att de små landsbygdsaffärerna ska få köpa till grossistpriser och därmed öka möjligheten att få vara kvar på landsbygden.

Posten har tidigarelagt hämtning av post inte bara i Fjärdhundra utan även i Enköping. Vi kontaktar EP och ser om de kan skriva om detta och påverka Posten.

Vi deltar på ett möte på Söderfors Herrgård om bensinstationer på landet.

Vi har jobbat vidare med kommunen om hastighetsbegränsningar i Fjärdhundra samhälle. Efter många om och men har äntligen Ulf Pilö på kommunen meddelat att vägverket ska komma igång med hastighetsdämpande åtgärder innan maj är slut. Man vill inte bara sänka hastigheten från 50 till 30 utan vidtar andra åtgärder. Hur långt det ska sträcka sig och vilken utformning det kommer att få framgår inte.

Gestriljen firande 2010
Vi kontaktar ansvarig och ber dem komma till ett möte och berätta vad Fjärd100% kan ställa upp med under festligheterna. Vi har ett önskemål om att arrangera en marknad i Gästre under dagen.



Tillbaka