Musik, bilder och handarbete

Vävstuga i Siggesta, Lundellska galleriet, centret för konstmusik i Forsby Kvarn och hembygdsföreningarna i Simtuna, Altuna och Torstuna. Det är några exempel på kulturlivet i bygden.
I Gästre förbereder man sig för nästa års minnesceremonier, 800-års jubileet över slaget i Gestrilien 1210. Bortanför Simtuna kyrka och mitt emot Karleby tingshus går avtagsvägen in till Lundellska galleriet. En oas för den som vill upptäcka trädgårds- och annan konst, produkter av Gunilla Lundells flödande fantasi och arbeten i framför allt keramik. Lise Björkvalls rakukeramik finns utställd, liksom Cici Rettigs fantastiska vävar av linvarp och koppartråd. Kristin Lindskog kommer att ansluta till utställarna.

Forsby Kvarn bjuder på musik på hög konstnärlig nivå i gammal unik kvarnbyggnad. Se mer under www.forsbykvarn.se.

Kyrkan bidrar med både kör och musikevenemang. I Torstuna brukar varje sommar en spelmansstämma arrangeras. En gång om året håller Fjärdhundraskolans elever musikfest, med en utsåld föreställning.
Enköpings kommun arrangerar varje år under påskhelgen arrangeras konstrundan “Vår konst”. Då håller konstnärer, gallerier och museer öppet hus. Fjärdhundrabygdens konstnärer deltar i den.